keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Pocket Letter

Hei ja oikein mukavaa keskiviikkoa sinulle! Nyt tutustutaan sellaiseen aiheeseen kuin Pocket Letter. Pocket Letter on uusi tapa saada ystäviä ympäri maailmaa perinteisen etanapostin muodossa, tässä herätellään eloon vanhaa kunnon oikeaa kirjeenvaihtoa. Pocket Letter eli vapaasti suomennettuna 'tasku kirje' tulee siitä, että kirje kasataan keräilykorttitaskuihin.
Hommahan lähtee sillä liikkeelle, että ensin etsitään kaveri jonka kanssa vaihto tehdään. Suomessa on facebookissa ryhmä nimeltä Pocket Letter Pals Suomi jonka kautta saa vaihtokavereita suomesta. Jos haluat vaihtokaverin maailmalta niin silloin suosittelen menemään Pocket Letter Pals sivulle ja sieltä aukeaakin sitten jo ihan uusi maailma. Sieltä löydät ryhmän jos toisenkin ja kun joku ryhmä kiinnostaa niin kirjoita sen ryhmän seinälle viestiä. Itse olen etsinyt vaihtokavereita lyhyesti vain kirjoittamalla, että olen suomesta ja haluaisin saada kaverin vaihtamaan kirjeitä. Pocket Letter Pals sivusto vaatii rekisteröitymistä, itse siihen rekisteröidyin ja voin sanoa, että on luotettava sivusto eikä sitä kautta tule minkäänlaista roskapostia, ainoastaan silloin tulee sähköpostia kun joku ottaa sinuun yhteyttä.

 Tässä artikkelissa näytän teille kuinka itse kasasin joulu teemalla Pocket Letterin ja vaihtokaveri löytyi tuolta Pocket Letter Pals Suomi sivulta.

Liikkeele lähdin sillä, että valitsin ensin taustapaperin letteriin. Käyttämäni paperin koko oli 12"x12" jonka sitten leikkasin 9 osaan kooltaan 6,4 cm x 9,2 cm.
Tässähän ei ole pakko käyttää kuviopaperia, pohjan voit tehdä itse ihan millä tyylilajilla haluat. Tässä hommassa kannattaa antaa mielikuvituksen lentää.Letteri näyttää tältä kun leikatut pohjat on aseteltu keräilykortti taskuihin.

Letterin takapuoli näyttää tältä (pahoittelut surkeasta kuvanlaadusta).
Letteri myöskin koristellaan. Senkin voi tehdä aivan niin kuin itse haluaa. Itse laitoin koristeita taskun päälle sekä taskuissa oleviin kortteihin. Jännittävää tässä hommassa on myös se mitä laittaa vastaanottajalle 'lahjoja' mukaan. Lahjat ovat yleensä jotain pientä, että ne mahtuvat taskuihin. Pocket Letter Pals sivulla on myös vinkkejä lahjoista ja siitä miten kirje kasataan. 
Minä koristelin kirjeen Tim Holtzin stanssatulla joulutähdellä sekä oksalla. Lumihiutale on myöskin Tim Holtzin stanssisetillä stanssattu. Joulukuusi on stanssattu Magnolian stanssilla jonka päälle sulatin kirjavaa kohojauhetta. Lisänä on valmiita jouluisia leikekuvia, nauhaa sekä valmis timanttitähti.
Tältä näyttää sitten kirjeen takaouoli lahjojen kera. Lahjat voit tosiaan valita itse. Itse ajattelen lahjoja miettiessä, että vastaanottaja voi lahjoja hyödyntää jatkossa. Nyt valitsin lahjoiksi jouluaiheisia juttuja esim. minitageja, jouluisia nauhoja, stanssattuja tekstileikkeitä, nappeja, jouluisia washiteipin pätkiä jotka kieritin stanssatun kartonkipurkin ympärille. Laitoinhan minä vielä lahjaksi muumiteetä ja purkkaa.
Tyhjään taskuun tuli sitten kirjoittamani kirje. Kirjeessä voit kertoa itsestäsi, perheestäsi harrastuksistasi. Omaelämänkertaa ei kannata ensimmäisessä kirjeessä alkaa kirjoittelemaan.  

Halusin lopuksi vielä tehdä itse kirjekuoren missä lähetän kirjeen vastaaottajalle. Kuori syntyi helposti 12"x12" paperista, apuna käytin nuuttauslautaa.
Lopuksi kirje tietenkin postitetaan. Tässä kuori on liimattu valmiiksi, kirje taiteltu kuoren sisään ja osoite liimattu kuoren päälle. Kirje on jo matkalla saajalleen...

Jos sinulla heräsi kiinostus Pocket Letter vaihtoon niin suosittelen rohkeasti vain menemään ja etsimään vaihtokaveria. Jos hirvittää mennä englanninkieliselle sivustolle niin vaihto on hyvä silloin aloittaa suomenkieliseltä sivustolta. Tämä harrastus on sellainen joka vie mukanaan ja nälkähän kasvaa syödessä joten pian kirjeitä lähteekin jo ympäri maailmaa!!
Mukavia askarteluhetkiä kirjeiden parissa!!!

Ei kommentteja: