maanantai 5. toukokuuta 2014

Loput Tekniikka10 tekeleistä

Nytten kun Tekniikka10 on virallisesti ohi, tai tänään loppuu osallistumis mahdollisuus niin on hyvä julkaista loput tekeleet joita olen tehnyt juurikin Tekniikka10 tekniikoilla. 

Tämä kortti/työ on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa.


Tässä tekniikassa sai päästää luovuuden sekä mielikuvituksen valloilleen. Tarkoituksna oli tehdä taustapaperi eri tekniikoita käyttäen.
Itse tein pohjan ensin Dylusions suihkeilla, tämän jälkeen leimailin kukkia, perhosia, surkkareita sun muita mäkäräisiä. Tämän jälkeen vesisäiliösiveltimellä 'puhdistin' kuvia ja väritin eri värisillä väreillä. Reunoja kiertää tervehdyksiä jotka kirjoittelin sinne. 

Maalarinteippi oli tässä tekniikassa se juttu. Kokeilin myös kirkkaalla teipillä mutta maalarilla tuli minusta kivemman näkoinen jälki. Eli, maalarinteipistä repästiin pala jonka liimapuolta töpöteltiin mustetyynyyn ja sen jälkeen teippi laitettiin paperia vasten. Itse käytin tässä useampaa väriä ja lopuksi leimasin puut. 

Tähän tekniikkaan tarvittiin vellumia elikkäs kuultopaperia. Idea on siinä, että tausta on tummempi jolloin tulee hämyinen efekti niin kuin tekniikan julkaisija sanoi.
Leimasin vesileimamusteella kukat jonka päälle laitoin valkoista kohojauhetta, sulatus ja sitten miettimään miten kuvaa saisi vielä enemmän 'näköä'? Päädyin lopulta siihen, että värittelin kukat DI-markereilla. Taustalle valikoitui keltainen kartonki hämyä tuomaan. :)

Tässä tekniikassa piti ommella, koneella taikka käsin. Minä päädyin stanssaamaan räikeänvärisestä ja valkoisesta kankaasta kukkia jotka sitten ommella hurruutin koneella. Mitenkään nätisti en ommellut ja se oli minulla tarkoituksena. Tähän ei mitenkään vaikuttanut se että minä ja mun ompelukone ei aina ajatella samalla lailla. ;)

Tässäkin tekniikassa pääsi sotkemaan. Elikkäs mustetyynyistä paineltiin väriä askartelualustalle, suihkittiin vettä päälle, otetiin leimalla sitten väriä siitä lätäköstä mikä syntyi ja leimattiin. Minusta kuvasta tuli itsessään jo niin nätti että ainoastaan stanssasin kuvan ympärille reunat. 

Kuminauhoja tarvittiin sitten tässä tekniikassa. Itse kiedoin kuminauhat liimapuikon ympärille. Tämän jälkeen kumppareita pyöriteltiin vesileimamusteessa ja sen jälkeen pyöriteltiin kuviota paperille. Itse pyörittelin kuviota ristiin ja rastiin ja ylös ja alas. Tämän jälkeen embossasin kuvion kultaisella kohojauheella. Värimaailmaksi valikoitui sininen jo väritetyn kukan vuoksi. Embossauksen jälkeen mustetin musteenlevittimellä eri sinisen sävyjä taustaan. Sininen kukka on mun harjoitustyö, ensimmäinen kuva jonka väritin Prisma colour kynillä, kiitos Susanna kun sain niitä kokeilla. :)

Tämä kortti/työ on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa.1 kommentti:

koivuhiiri kirjoitti...

vau!!! Todella upeita!